Saturday, January 12, 2013

Get Ready ..

Charging time

1. Sejak tahun 2009-2010 ... lama rasanya aku tak berpeluang shoot wedding events. Jadual kerja yang ketat membuatkan aku sedikit sukar utk berjanji atau commit any wedding job requested by client.

2. Esok, 13 January 2013 aku ade satu job di kawasan Johor Bahru. Bertepatan dengan azam baru aku utk kembali shoot wedding or any type of event. Aku akan cuba utk entertain satu job setiap bulan. Tak mau banyak2, takut tak terlayan nak siapkan album etc ...

3. Aku rindu rutin aku dulu-dulu. Shoot dengan kawan-kawan, tag along, jumpe pelbagai ragam pelanggan, jumpa kawan photographer lama dan baru, TT, berforum, usha gear baru di internet, jual barang, outing dan sebagainya. Insyaallah, aku akan catch up perlahan-lahan utk sesuaikan kehidupan, kerjaya dan hobi.

4. Untuk bekas customer atau bakal-bakal customer, hargailah kerja kami as photographer ini. Nampak remeh ..tetapi ia sangatlah penting. Malam ni aku charge all equipments diperlukan. Esok, nak pikul gajet dan kamera-kamera berat lebih kurang 3-4 kilogram setiap satu. Berlari-lari kejar shot, pening kepala cari angle, blur bila gambar selalu under/over exposed, melayan kerenah mak cik pakcik pengantin, mak andam, rakan-rakan dsbnya ....

Itu baru sikit part of life of a photographer ...nt ade masa aku story lah k ..

* Rest ...



Akmal Adanan
0137793993
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

3 comments:

Khairullah Azahar said...

http://khairulgrapher.blogspot.com/

AKMAL PHOTOGRAPHY said...

Salam perkenalan Azahar :) nice blog

Khairullah Azahar said...

haha. Sorry Lambat, Ala baru beginner je an. ceh..