Wednesday, July 22, 2009

KESEDARAN CIVIC

1. Semalam aku tgk movie kat JJ Bkt Raja ngan kwn aku Lan. Mmg saje dtg sana terjah ape2 movie yang sedang ditayangkan. Xtau nk tgk movie ape, Harry Potter aku Xpernah tgk, n more few movies yg aku rase Xtau nk tgk ke tidak.

2. At last aku tgk cerita Public Enemies lakonan Jonny Depp, pirate jahat nie ..cerita die ok. Jalan cerita pon ok jugak, best sgt pon tidak, boring pon tidak (pada pandangan aku). Just ok.

3. Tp yg best nye, cinematography die mmg baik. Satu bende yg Xramai pengarah filem/ Director of photography di Malaysia Xade ialah kehebatan bab nie. Mmg best angle2 yg dieorg shoot. It works really well.

4. Aku pon Xleh nk ckp byk. Aku komen org2 filem macam2 pun Xbaik. Kalau cermin diri kita (aku) sendiri, adakah kita dah buat terbaik dalam ape pekerjaan yg kita lakukan??? adakah setanding kualiti kerja kita dengan gaji yg dibayar?? Sama jugak kesnya, kalau aku nk komen mereka2 dalam industry nie semua, adakah kerja2 photography aku layak ke peringkat antarabangsa? tentunya tidak.

5. Sebenarnya lain yg aku nk share kat sini. Last 2weeks, aku tgk Transformer ngan rakan2. Ade sorang lelaki Indonesia nie, telefon die berbunyi. bukan nk off kan terus sbb mengganggu penonton, malah die jawab pulak call tu dgn suara yg kuat!!! PANASSS hati aku ...

ko di mana?
"aku di panggung"

tgk cerita apa?
"trenpomes! trenpomes!"

"bla bla bla ..."

6. Semalam pon aku kene lagi. Ade sorang perempuan cina umur pertengahan 30an, buat mende yg sama, dgn rasa Xbersalah, angkat call n ckp bukan main kuat.. ape laaa org2 nie. Xpaham ke agaknye. Lagi satu org2 Malaysia nie, boleh X kalau tiket tu pukul 02.30pm, dtg laa at least 5min awal. Ni dah movie start baru terhegeh2 nk cari kerusi, mengganggu betul laaaa. Harapan aku aku Xkene lagi laa bende2 macam nie.

futnot: kalau aku kerja cinema tu, aku tarik pukul je ramai2 ...!!! aku rase Xketerlaluan kalau aku sifatkan mereka nie JAHIL. ahahahaaa =)

2 comments:

aTan said...

Ade lagi satu kejahilan, kalau duduk belakang kita sampai mcm nak tido, kaki tu dgn selamba tendang kerusi depan, sekali takpe lagi, kalo berkali2 naik jugak setan nie...perghhh aku penah sound, tak kira cina/melayu/india/berkumpulan, aku sound jugak...kita bayar maaa tgk wayang nie, bukan FREE!!! haha

akmaladanan said...

itu laaa pasal atan,
kenapa dieorg nie Xpernah pikir perasaan org lain

JAHILL !!!