Thursday, March 12, 2009

AMIR & YANA: FOR YOUR PLEASURE =)

EVENT: RECEPTION AMIR & YANA
DATE: March 8th, 2009

VENUE: DEWAN SIVIK, PETALING JAYA, SELANGOR
TAG: FULL ENTRY


Hai, Amir & Yana, and kawan-kawan semua... hihi =) Amir & Yana, alhamdulillah, sempat jugak akmal upload gambar kamu. Maybe skrg kamu di Bali ...bestnye bercuti bersama yang tersayang... ape pon akmal ucapkan selamat berbahagia & have a nice honeymoon =) ok, entry kali nie sambungan last entry. Seperti yg akmal dah janji sebelum nie, akmal masukkan sebahagian gambar-gambar sekitar majlis resepsi yang gilang gemilang. The rest nantii Adib akan sambung. Majlis malam itu berlangsung di Dewan Sivik, dengan jemputan 900 orang. Ramai.. patut amir dok pening nk pk assign table to his frens yg datang. Banyak sungguh table nya. Ok let me share all those photos ok. The pictures is quite a lot for this entry... hope u can wait =) peace !!!! hehehe
Behind the scene, sesi persiapan Reception Amir & Yana ...March 8th, 2009 at Dewan Sivik, Petaling Jaya. Just before the reception begin =)
__________________________________________________________________________






Sementara make session berjalan dan menunggu kehadiran para tetamu, dan VIP, dewan diceriakan dengan slide show, gambar-gambar Amir & Yana semasa hangat bercinta dulu.. romantik ko nie amir.... then tepat jam 9.00 malam, pengantin di arak dengan paluan kompang masuk ke dalam dewan. Senyum je mereka berdua berjalan di atas carpet merah dan melihat dewan yg serba indah, dengan bertemakan white pink dan terus duduk bersanding & berinai. Selepas itu, majlis disambung acara makan beradab dan juga potong kek. Majlis juga di ceriakan dengan life band, mendendangkan lagu-lagu asli Melayu. Majlis juga diceriakan dengan ucapan dr Along, juga Ayah Amir.. dengan ucapan tahniah dan sedikit nasihat sebagai pedoman... ingat tu yaa Amir =)Klimaks majlis ini diserikan dengan video pasangan ini sejak kecil hinggalah ke saat mereka berkenalan, bercinta, bertunan dan bernikah oleh CST Production - good job Nasir + Bidi and team for the great video presentation. Beb aku kawen nanti ko amek aku yer!!! ahahhahahaa =D Xlama selepas itu, majlis pun tamat, dan diakhiri dengan sesi fotografi untuk keluarga yang hadir. Alhamdulillah jugak, selain dapat shoot gambar perkawinan mereka nie, dpt juga ilmu-ilmu dlm perkahwinan, yg disampaikan oleh Ayah Amir sendiri ...
1. Orang perempuan suka dipuji, jadi puji lahh sekira apanya ..contoh: walaupun masakannya Xsedap, katalahh "saaangat sedap" ekekeke
2. Orang perempuan suka kita bersikap jujur, bercakap benar, tapi ade beberapa ketika kita dibolehkan bercakap bohong ...bohong sunat, katanya untuk kebaikkan ...
3. Orang perempuan suka mendapat hadiah, jadi ...hadiahkan lah isteri anda dengan ape yang disukainya...
Aku kene ingat nie ... Thanks uncle good info nie.. ape lagi dib?? aku lupe laaa yg seterusnya =) Xpe, kalau ko pon Xtau nanti tanye Amir je laaaaa ...Thanks to Adib to assign me to shoot this nice couple =) Rosli ...nasib baik ko sempat masuk frame aku ...video ko mmg best!!! thanks for ur great coorperation bro... jumpe lagi nanti .. Also thanks to Najib for the beautiful make up ... =) thanks
Kepada Uncle & Aunty, selamat menyambut menantu ye!
Amir & Yana, congrates ...bgtau akmal when u reach this entry ok!! =)

regards,
Akmal Adanan, Photographer
+6012.7655.165
official website| www.akmaladanan.com
email address| admin@akmaladanan.com
YM| akmaladanan@yahoo.com
my ex-blog| http://akmaladanan.fotopages.com
personal| http://profiles.friendster.com/akmaladanan


________________________________________________________________________________________

4 comments:

alidahlan said...

mengancam jiwa betul gambar hang nihh.... cun bro

WanTai said...

Salam Akmal.. First time saya masuk sini.. Cantik gambar2.. Salut~

akmaladanan said...

ali,ye laaa cikgu ali nie
hehehhee ....thanks cikgu yaa

wantai, tqvm bro ..
thanks sudi dtg sini, nanti dtg lagi ye!! =)

laskar13 said...

Gambar hang mmg besh2 la bro..two thumbs up for akmal ;)