Tuesday, July 28, 2009

BE A MORNING PERSON

Credit: Picture courtesy of ajib, Location: Malacca

1. Klu anda semua perasan, lately nie aku akan selalu bangun awal pagi iaitu satu kejadian yg amat berbeza jika dibandingkan dengan minggu-minggu atau bulan-bulan yg sebelumnya. Ade beberapa kali, pada tahun-tahun yg dulu aku juga seorang morning person, bangun sangat awal, untuk bekerja atau untuk menyiapkan sesuatu perkara.

2. Itulah yg berlaku, seperti kata orang-orang tua, bangun pagi nie memberi banyak rezeki kepada manusia. Sejak kebelakangan nie, aku rase aku menjadi lebih produktif. Aku bangun pagi, sarapan pagi. Aku baca paper pagi2, berpeluh sikit pagi2, barulah aku bermula dengan kerja2 yg official seperti buat research atau edit album.

3. Pada aku, bila bangun awal pagi nie, hari aku rasakan masa menjadi lebih panjang. Jadi byk perkara dapat diselesaikan.

4. Hari nie, pagi2 aku check email, & facebook aku. Tiz dah approved aku jd kawan die... ahahha tiba2 minat tgk character & lakonan die nie. Dulu pon aku suke tgk die dlm cerita Impian Illyana, tp lupa plak bila ianya dimakan waktu. Skrg bile die muncul kembali, aku pon ikuti perkembangannya dari jauh. Kalau kamu baca blog nie, terima kasih diucapkan...

4. Harap-harap, aku terus kekal begini. Bangun awal, dan bersenam... Aku nk teruskan sehingga mencapai body seperti gambar hiasan di atas. ekekke =) ade berani???

5. Aku ade menjual sikit2 barang2 apple. Its original. Kalau korang nak try, boleh bagitau aku cepat k. Sbb barang2 sekejap ade sekejap abes.. so nk tunggu next stock maybe akan makan masa... selamat membeli. pape boleh call/ sms aku.



Nota Xberkaitan: Ahad lepas, aku shopping alat tukang umah, travel roller bag, small teddy bear "ade pakai sling bag lagi"..mmg worth shopping lahh, smlm sementara aku tunggu develop gambar, sempat aku beli laptop bag, sbb bag aku dahh burukk sangat. Sampai berjahit2. Itu pon beg sekolah adik aku aku pakai sbb die dah Xnak. *Album Nelson & Jane baru je sampai masa aku sebok dok menaip nie ..cantikkkk!!!


Akmal Adanan, Photographer
+6012.7655.165
official website http://www.akmaladanan.com/
email address akmaladanan@yahoo.com
YM akmaladanan@yahoo.com
my ex-blog http://akmaladanan.fotopages.com/
personal http://profiles.friendster.com/akmaladanan

3 comments:

HafizuddinDahalan said...

tak lambat nak buat kenduri nasi minyak aa tue... ekeke

Acai said...

Akupun morning person mal..:) byk kerja boleh buat..cuma aku tak bersenam lagilah,hahaha..nantilah, aku senam nak bagi kurus skit perut aku,waakakaka..

wei, aku add ym tak accept ke? add aku, faisalhjrahim.tq.

akmaladanan said...

mana ade din
ko nie pandai je laaaa
ekekkeee

acai,
btiol laaaa
wehh aku dah add hang
apesal Xlepas2 haaaaa