Thursday, September 3, 2009

RUMAH AKU KENE PECAH!!!

1. Ptg smlm aku dpt call dari kawan. Dia kata mal jangan terkejut, umah kita kene pecah!!! Aku mmg Xleh tahan dengar berita nie. Berdebar-debar jantung aku. First come into my mind adalah barang-barang kamera aku dan risaukan kerja-kerja aku dalam PC. Ini pengalaman ke dua sejak kes hilang set nikon aku 2007 yg lepas.

2. Aku baru je sampai nie. Aku tengok, abes si pencuri jahanam nie kopek grill umah aku sampai atas, so die dapat masuk ikut bawah. I guess, bila masuk umah je, die nampak bilik kawan aku. Then, die selongkar bilik tu sampai 100% tunggang langgang! Kesian, kwn aku hilang jam tangan baru utk raya nanti.

3. Maybe die tak puas ape yang die dapat, die masuk ke bilik aku. Keadaan bilik aku tu, macam Xde pape berlaku. Tp aku perasan, satu barang yg aku sayang dah pun hilang - PSP set aku!!!, complete ngan charger die rembat. Mungkin masa die kat bilik aku ade budak-budak main kat luar bising-bising dia tak sempat selongkar & amek kamera dalam dry-box. So, aku mmg bernasib baik kali nie..

4. Kenapalah orang-orang macam nie suka amek jalan mudah. Ingat boleh kaya ker kalau mencuri?

5. Pada bulan Ramadhan yang mulia nie. Aku memohon jasa kawan-kawan, blogger, dan semua yang terbaca luahan hati aku nie. Tolong lah doakan pencuri nie dibersihkan hati, pulangkan lah semula jam and psp aku tu (tipis harapan).

6. Klu tidak pun, harap kita doakan semoga orang-orang macam nie akan dilaknat Allah., mendapat balasan dariNya. Orang yang menyusahkan orang lain untuk kesenangan diri sendiri nie memang Xpatut ade dalam dunia.

footnote: marah betul aku hari nie!!! patutlah masa aku nak balik kampung tu macam berat je nak tinggalkan psp aku tu...




Akmal Adanan, Photographer
+6012.7655.165
official website http://www.akmaladanan.com/
email address akmaladanan@yahoo.com
YM akmaladanan@yahoo.com
my ex-blog http://akmaladanan.fotopages.com/
personal http://profiles.friendster.com/akmaladanan

8 comments:

Rosli Arof / Photografik said...

seram woo...aku selalu jgk takut benda mcm ni jadi pada aku..
hish, dijauhkanlah dari suma yg tak baik ni...

ape2pun, takziah bro...

nadia said...

sian, aku tumpang bersimpati. bila terbaca kes curi teringat pula blog nih. cubalah beramal dgn ayat nih seperti yang di cadangkan. dengan izin Allah barang tersebut akan di pulangkan. klu tak di pulangkan pun, sekurang2nya amalan ini mencegah berlaku kecurian lain kali.

Acai said...

Perrggghhh menyirap darah aku baca post ko ni mal..geram betullah ngan orang2 camni!! tak ingat mati ke??!! dahlah buat bulan2 pose.

Ko tak kunci ke drybox ko mal? bukan ko punye drybox tu lekat kat dinding ke?

hafis said...

salam, bro,, takziah la..harap pncuri tuh sedar...takot siut dngar cmni huhu...

akmaladanan said...

Thanks kpd yg sudi memberi kata semangat.. aku pon mmg menyirap ngan makhluk2 nie.. baik jadi bnatang je, klu nk jadi manusia kerja pencuri!!

cikpingu said...

ramainye yg kne pecah..
mmg xsyg diri la pncuri 2 kn..
huhuhu..
xpela.. nnt ada blsan jgk..

namron said...

sian... aku pun tumpang simpati atas yg berlaku... time bulan mulia pun nak mencuri ke... insya-allah... tiap2 perbuatan pasti ada balasannya... sabar jela..

elmoxphotography said...

kalau dapat tangkap pencuri tu campak je dari atas umah ko... mati lagi baik.. x rugi negara ilang orng cmtue... adeh... keje menyusahkan orng...

bersabarlah bro..