Sunday, February 10, 2013

Food: Mee Udang Mak Jah, Kuala Sepetang, Perak

1. Kalau ke arah utara, mmg jarang aku lepaskan untuk singgah ke Kuala Sepetang makan mee udang terkenal di Semenanjung Malaysia. Aku pun rasa ramai yang pernah datang ke sini atau selepas ini mungkin akan datang terliur datang merasai mee udang kuala sepetang ni.


Menu Mak Jah Mee Udang
Mee Udang Special, RM11 kalau tak silap
Udang yang fresh dari lading
Jalan sentiasa ramai di kawasan ini
Maafkan abang ini kerana mengganggu gambar sign board Mak Jah
Beratur
Popular kedai ni okay
GPS Code Kedai Mee Udang Mak Jah, kalau nak tahu,
sampai ke meja aku hantar kalau ko tekan nombor GPS di atas ni okay
Suasana Warung Mak Jah
Kami-kami
Must try!
Sesiapa yang tak suka mee, boeh tukar kuew tiaw
Yang tidak dimakan
Hasil
Sesiapa yang jauh lagi perjalanan kedai ni dekat dengan surau
Tidak kurang juga tandas disediakan utk pelanggan

2. Secara keseluruhannya, dapat aku simpulkan mee udang ni sedap. Rasanya seperti mee racun (mee tomato) yg mudah didapati di batupahat. Udang yang dihidangkan sabgat segar. Mungkin kerana kawasan ini area paya bakau menyebabkan ia (udang) lebih mudah didapati.

3. Mudah sahaja nak ke kedai Mak Jah nie. Exit Teluk Intan dan ada beberapa simpang kena ikut. Aku pun tak ingat. Senang citer ikut je laaa gps code yg aku bagi nanti. Selain dan sebelum sampai kedai mak jah ada few kedai mak yam, mak yah, maj ngah ....juga sedap.

4. Okay see you sana ;)

* Visited December 2012

Warm regards,
Akmal Adanan
+6013.779.3993
Sent from my Sony Xperia™ smartphone

3 comments:

Izza Jalil said...

tqvm..sangat berguna ni..koordinate gps tu mmg terbaik.....

AKMAL PHOTOGRAPHY said...

U are welcome Izza!!!

shably mohd said...

Bru balik dr 2nd trip...marbeloussssss....mmg best xrugi..