Tuesday, May 10, 2011

Merokok dan persekitaran

Gambar hiasan

1. Minggu lepas atau lebih tepat lagi hari Sabtu; waktu malam pulak tu aku ke JB atas urusan peribadi. Selepas lebih kurang 3 jam drive aku sampai JB dengan perut yang lapar. Malam itu juga aku try makan kat bistro yg agak terkenal di selatan tanah air melayu nie ..'*** *** *****' lebih kurang lah namanya. Aku makan chicken chop dengan hanya membayar RM5.00. Murah akan tetapi sedap! Sebagai seorang customer yang berpengalaman dalam bab makan-makan nie, aku yakin aku sangat puas hati.

2. Aku perhatikan, ramai muda mudi kota melempiaskan diri mereka di bistro ni sambil mencuba masakan western ...Sayang, makan jer makanan western, tapi perangai macam orang tak berpelajaran.

3. Gua rasa macam nak terajang je kerusi mamat-mamat yang hisap rokok kat sebelah dua belah meja gua ni ..tapi jauh dii sudut hati gua, gua tak mau rosakkan perniagaan orang lain. Kan dah namanya tempat public - ramai budak-budak kecik, orang-orang tua kat sebelah tu, asap rokok ko tu ko ingat sedap sangat ke nak suruh gua sedut?? Orang lain pun hisap rokok juga ...rasanya tak perlu nak tunjuk sangat kebodohan yang ada.


Sekian ...

Disclaimer:
*Aku guna perkataan "Gua" sebab dalam mood marah
*Aku harap penghisap rokok yang lain tak kecik hati





Akmal Adanan
0137793993

5 comments:

Shahrul Hairy Shaharuddin said...

Gua terasa bhaiii.. lu lek lok sket!..

HEheheh~ Wasapp Sir! Kalau ada masa tu, mau sound tepek dah tu.. huhuh~

AKMAL PHOTOGRAPHY said...

ahaha sorry abam shahrul .....saja meluah perasaan ...ekekekee jangan amek hati k

FirdausNasir said...

Hahaha.terbaik mal..
Aku suka!
Aku suka!
Aku suka!
Post ko yang ini..

FirdausNasir said...

Terbaik mal..
Aku suka
Aku suka
Aku suka
Post ko yg nih..

AKMAL PHOTOGRAPHY said...

hehee tq nasir!!!