Sunday, March 22, 2009

MESYUARAT DEWAN UNDANGAN NEGERI SELANGOR

EVENT: UPACARA PEMBUKAAN MESYUARAT PERTAMA PENGGAL KEDUA DEWAN UNDANGAN NEGERI SELANGOR YANG KE DUA BELAS
DATE: March 12th, 2009

VENUE: BANGUNAN DEWAN UNDANGAN NEGERI, SHAH ALAM, SELANGOR
TAG: OFFICIATED with EnchantedForest


Assalamualaikum, and salam sejahtera kepada mereka yang mengunjungi blog akmal kali ini. So, in this entry, akmal nk share latest job untuk SUK Negeri Selangor. Task kali nie, akmal dijemput khas untuk bekerja bersama salah sebuah photography company yang terkenal base in Shah Alam, Selangor - ENCHANTED FOREST First of all, nk ucap thanks to Enchanted Forest Team - Fariz, Amru, Anan, Masri, and Lisa, sebab sudi melantik akmal as one of ur official photographer. It is a protocol event - attended by D.Y.M.M Sultan Selangor. So, we have to work very careful, hope not to do anything wrong - luckily the rehearsal and briefing on the previous day helps us much. I won't talk much for this entry ...just purposely to share the pictures with u. Hope, this entry could make urself happy to see something different in my blog ...happy X?? hehehe ...hopefully laaa =) hehehe

Ohh, before that, just to share ...we turned up at 0700 hours. 1hour earlier ...my zoning area is on the VVIPs, all the Kerabat DiRaja, and Guests. Then, we are also responsible to captured D.Y.M.M Sultan, Menteri Besar Selangor, and Speaker Dewan arrivals. Then, we switch among us to shoot Kawalan Hormat Perbarisan dari TLDM, before Tuanku enter the Bangunan Dewan Undangan Negeri. And then the event continued as planned... Thats a lot to cover, and the duration is very very short. We have to be quick and efficient.


The event ended at 1300 hours. Then, semua bersurai. We all balik rest. Im really exhausted. Penat teramat, sbb berlari2 macam maraton sepanjang pagi. Balik umah, pack kamera, charge battery, transfer gambar aaannndddd .....boom!! tido sampai ptg. At 1700 hours bangun, then 1800 hours, we all again turned up at Concorde Hotel, Shah Alam for dinner. Again, the dinner is very nice. Alhamdulillah, kami dapat sempurnakan tugas dengan jayanya (gambar tidak disertakan) ...

Alhamdulillah sekali lagi, td akmal bercakap dgn Amru td, he said that; all SUK management were very happy with the output that we manage to captured. Rasa penat tu terus hilang... best teramat. Thanks for a very good coorperation Guys!!! Ohh, sebelum terlupa lagi, thanks to Tom, sbb bagi akmal pinjam Songkok yg cantik tu. Walaupon kecik, sarung aje lahhh, ape nak buat. Pening kepala sebab sempit ... =) Tom, len kali kalau nk bagi pinjam bagi laaa beso sikit!!! ape daaaa tp, time kasih banyak2. Aku mmg suke kutuk ko....To Enchanted Forest Team, Thanks to invited Me to shoot the event. Really appreciated.

So, untuk menutup entry nie, akmal nak share sebuah mutiara kata yang sangat indah, dan berkesan. Ianya adalah sepotong ayat yg pendek, tp pada akmal mempunyai maksud yg sangat dalam.

THE JOURNEY OF A THOUSAND MILES MUST BEGIN WITH A SINGLE STEP - Lao Tzu
Dalam ape jua perkara yang kita lakukan, kita perlu bersabar. Kerana untuk mengecap kejayaan, kita haruslah mempunyai asas yg kukuh, azam yang kuat dan mental yang cekal. Kejayaan tidak akan dicapai dengan mudah, dalam satu hari - ia merupakan satu proses yang panjang dan berterusan. Mula lakukan ape yang anda mahu... sama2 lah kita berusaha, dari langkah yg sedikit, semoga akhirnya kita akan bertemu apa yang di impikan. Amin =)

patik mengundur diri,
Akmal Adanan, Photographer
+6012.7655.165
official website| www.akmaladanan.com
email address| admin@akmaladanan.com
YM| akmaladanan@yahoo.com
my ex-blog| http://akmaladanan.fotopages.com
personal| http://profiles.friendster.com/akmaladanan


________________________________________________________________________________________

3 comments:

acai said...

cayalah akmal,
bleh jadikan profile ko gak ni,hehe..gambar cun!! aku selalu ikut program2 camni sebab ofis aku rajin join program camtu..kalau ko teringin nak ikut aku masuk istana semua shoot camni blehlah aku inform..tapi takde bayaranlah sebab aku buat kerja ofis,keke..tapi aku bleh bagi pass lah..manalah tau ko boring2 ke takde kelas,hihi..

Ghadafi Abd. Rahim said...

wah....bravo...cantik2 koleksi ni!!

Anonymous said...

owhh gosh..i really love the black and white pictures..its sooooo classic..good job akmal...i love ur job...