Friday, August 10, 2012

Ramadhan ke-21

Layout meja aku ...setiap masa dan ketika begitu lah ...jarang kemas

1. Hari ini masuk hari ke-21 kami berpuasa di Malaysia ...seronok juga bulan puasa ni ...beribadah, kurangkan makan, kerja pun makin efektif. Kan best kalau kita boleh berpuasa sepanjang masa ...masalahnya, kalau tak bulan puasa, susah pulak aku nk buat puasa sunat ....

2. Malam ni aku baru balik buka puasa dengan HM111 2D di Borhan, Taman Dimensi. Terima kasih sangat-sangat sebab belanja aku makan. Best ....ada juga kawan aku nak makan bila berbuka. Selalunya aku berbuka depan tv sorang-sorang ..makan kurma jer. Malam sikit baru makan berat. Semalam lebih tragis, sedang aku tidur, terdengar berita jam 8 malam ...Ya Allah, terus melompat capai botol mineral untuk berbuka ....

3. Malam malam Ramadhan aku juga sesibuk orang-orang lain ...lepas tarawih, di sini (office) lah tempat aku. Duduk di sini sampai dinihari ....buat itu buat ini, yet kerja masih belum siap sepenuhnya. Malah, kerja yang lain pulak datang bertambah-tambah ....

4. Alhamdulillah, semalam masuk sikit saguhati bonus 1/2 month ..boleh laa aku beli apa yang patut untuk hari raya nanti. Aku harap apa yang aku dapat ini berpatutan dengan kerja yang dilaksanakan. Kalau ada apa yang kurang, harap dihalalkan ....


Buat kerja sambil tersenyum sorang-sorang mendengar panggilan hangit

5. Malam semalam walau sibuk, sempat aku terima cabaran member2 (Harith + Palie) main futsal di klebang. Ramai (18 orang) kawan main sama. Memang star aku main bola semalam. Dribbling pun memang mantap. Itu belum kira assist and sepakan percuma .... ahahaha!!! macam haram. Balik sampai rumah jam 330 am ....4am baru dapat tidur.

6. Bangun pagi td, satu badan aku sakit ....takpelah, athlete berbakat macam aku memang macam tu. Tapi, yang paling penting, ada berita sedih untuk aku ...dan kawan-kawan. Datuk Dr.Mizan, Rektor kami announce akan bertukar ke tempat lain. Walaupun aku harap Datuk terus ada di sini, pada aku, itu yang terbaik untuk beliau ...amat sukar nak jumpa seorang pemimpin macam Datuk ....selamat berjuang di tempat lain datuk!!






* Okay ...aku dah siap link all pictures to be included in our MM2H design ...and tengah tunggu upload di Dropbox ...

* Settled down many requests for transcript etc this week.

* I will have class tomorrow.. Saturday @9.30pm

* Tania, sorry, i have to drink your Nescafe Ais dingin beku ....too thirsty pulak this night.




From the office @1150pm
Akmal Adanan
0137793993

1 comment:

Shahrul Hairy Shaharuddin said...

Sempoi Sir.. 1 PC 1 Laptop mmg hectic woooo!! huhhuhu..

Go Go Akmal!!