Sunday, February 22, 2009

YE SAYA RAJIN =)

Hi, td(sabtu 21.02.09) bgn tido lewat sbb smlm tido kat kol 5pagi ...bangun2 je nota2 semua ade kat sebelah, cantik je Xterusik. (ni kes tertido masa membaca la nie...ekekkekee) sampai kelas 9.15 am sikit lewat (15mins) byk gak sbnrnyer, sbb masa utk menjawab hilang banyak dahh... mesti Dr.Salleh marahh nie ....adoii, soalan ade 3, answer all plak tu. Xde pilihan jawab je lah dengan kudrat yg ade... actually test td open book test. so boleh laaa bukak mana2 book, or notes yg kita ade. tp u all tau laaa i rather sit closed book test instead of open. Selak punye selak, Xjumpe2 pon, (padan muke Xbaca) ...adohhh panik masa tu. tgk2 jam dah 9.40am, kertas kosong lagi ....parahh nie ... then akhirnya jumpe jawapan (tau laa btoi ke tidak) kuatkan semangat, tulis je laaaaaaa =) lepas penat/ lenguh menulis alhamdulillah siap 3soalan tu dijawab dengan jayanya ...

"Sebenarnya, dlm menentukan cerdik atau tidak seseorang itu ...ianya agak sukar. Bayangkan, tidak kira sepandai mana pun seseorang itu, penilaian hanyalah dikira atas ape yang dapat anda tulis di atas sehelai kertas semasa peperiksaan. Tidak kira ape juga masalah, atau rintangan, anda mesti menulis jawapan di atas kertas itu, dengan fakta, dan penerangan di dalam masa yang ditetapkan. Jika tidak, anda seorang yang gagal."

pukul 1 ptg plak, ade kelas tourism planning, lunch td makan byk plak. then masa kelas tersengguk-sengguk tahan ngantuk. Dr.Khairil perasan "u getting sleepy... whyy???" hehehe akmal (agaknye sume kot) senyum je... fuh, having kelas dlm aircond kat dewan dengan keadaan yang kenyang adalah satu mental and physical tourture yg sangat teruk .... =(

Skrg nie dah dekat 4.10am, tgh struggle utk kelas finance on Sunday ....susahnye subject nie. lemah-selemahnye. kelas on Sunday mmg memeritkan. di kala rakan2 sebaya enjoy at shopping complexes, cinemas, dating, shopping etc, kami berada di kelas.... menuntut ilmu dengan sepenuh jiwa dan raga. Yaaa, kami adalah pelapis negara ...so this is the time we have to sacrifice ..hahaha =D

tido dulu ehhh, nk rest laaaa ...penat sangat nie ... daaaa

pelajar A,
Akmal Adanan, Photographer
+6012.7655.165
official website www.akmaladanan.com
email address admin@akmaladanan.com
YM akmaladanan@yahoo.com
my ex-blog http://akmaladanan.fotopages.com/
personal http://profiles.friendster.com/akmaladanan

_____________________________________________________________________________________

3 comments:

Shahrul Shaharuddin said...

rilex MAl.. jiwa kental aite... ko harapan negara dan yang penting... harapan ibubapa.. insyaallah.. U CAN DO IT!

mohdfuadtopa said...

huh akmal dah pakai blog tak bgtau pun... lama tak lepak dah jual lom 30D nak pakai canon arr....hehehehe

akmaladanan said...

sharoll, ye aa tu
ko pon sama makin bz nampaknye

ahahha fuad, blog aku Xlawa mcm ko lahhhhhh =)