Thursday, June 11, 2009

FENDI & AYIE'S WEDDING

EVENT: WEDDING RECEPTION
VENUE: TANGKAK, JOHOR
DATE: JUNE 7th, 2009
TIME: 1400-1830 HOURS
PHOTOGRAPHERS: ME

Day after wedding reception kat Batu Pahat, aku terus ke Tangkak, Muar utk cover satu lagi wedding reception Fendi & Ayie. Mereka baru saja selamat diijabkabulkan last week di rumah Ayie di Perak. FYI, Fendi nie adalah rakan sepermainan masa kecik2 dulu, die sepupu aku belah ayah. Majlis sebelah perempuan Faiz yg amek, nk tengok click SINI, and tiba masa belah lelaki, aku pulak yg bertugas. Rombongan dr keluarga Ayie dtgnye satu bas dari Perak Darul Redzuan. Mungkin lepas makan and menghantar pengantin, mereka ke Bandar Tangkak utk membeli belah [kain]... lagipon raya pon nak dekat dah nie.

Ramai rakan2 fendi & Ayie dr Shah Alam dtg utk memeriahkan suasana. Ptg tu ade karaoke dan yg specialnya Juara Bintang kecil TV9 dtg utk sama2 menyanyi. Sedap sungguh suaranya, sampaikan terganggu kosentrasi nk amek gambar waktu tue. ekekeke =) MMg patut jadi Juara. Ptg tu aku bwk pasangan pengantin ke kebun getah, utk sesi outdoor. A very fast and simple one, sbb kami Xtahan dengan serangan nyamuk yg mengganas. Aku Xdpt bayangkan mcm mana mak ayah yg kerja menoreh. Setiap titis getah yg ditoreh tu mereka terpaksa berlawan dgn nyamuk2 tue. Jd sbg anak, duit yg mak ayah beri tu, gunakanlah sebaiknya. Anak photographer pon sama gak, sbb ade masanya photographer pon kene kejer dlm kebun getah mcm aku =D Okey, jom tgk antara gambar2 yg sempat dirakam.

Ptg tu jugak aku balik ke Batu Pahat. Singgah Hospital Muar lawat atuk. Alhamdulillah, aku dpt selesaikan beberapa perkara yg perlu disiapkan. Plan utk blk ke Shah Alam aku tunda ke hari nie. Smlm aku siapkan satu album, and siap dihantar ke Pengantin. Hari nie aku mesti balik, ade banyak sgt kerja menanti kat Shah Alam tu. Ok kawan, nanti kite TT mcm biasa, seminggu dah Xminum sama, hehehe ....



Akmal Adanan, Photographer
+6012.7655.165
official website http://www.akmaladanan.com/
email address akmaladanan@yahoo.com
YM akmaladanan@yahoo.com
my ex-blog http://akmaladanan.fotopages.com/








The Official Photographer for GFII AGM GFII President's Cup 2009, KGSAAS [Tan Sri Abu Hassan Omar] & MITI Golf Tournament 2009. KGSS [Tan Sri Muhyiddin Yassin]
_____________________________________________________________________________________

2 comments:

Amira said...

perrghhh, mmg cunlah gambar2 kat sini abam akmal..abam akmal dah berpunya belum? bleh ai berkenalan,hihi

akmaladanan said...

Hahaha thanks Amira... Akmal belom berpunya, silalah ngorat ..ekekkee =)