Sunday, May 31, 2009

FATHER AND SON'S RECEPTION

EVENT: WEDDING RECEPTION - SENUAN & INTAN and FAIZAL & NIETA
VENUE: DEWAN MERDEKA, PWTC, KUALA LUMPUR
DATE: MAY 30th, 2009TIME: 1700-0030 HOURS
PHOTOGRAPHERS: TOM, QAYYUM & ME


Entry kali nie khas ditujukan utk kedua pasangan pengantin seperti tajuk di atas =) First of all nak ucap thanks to Bro Rashid and Kak Ina (Koleksi Sri Inai) sbb beri peluang akmal shoot reception yang gilang gemilang nie. My first time in this hall. Aku smpai umah dlm pukul 2am (31.05.09)... selesai je urusan transfer and back up, terus edit a few pictures utk tatapan pengantin, keluarga dan kawan2. Bagus pulak semangat mlm nie, hopefully terus rajin macam nie. Abg wan, first time aku jumpe ptg td, dgn walkie talkie kat tgn, dan sedang btul2 busy. Die lahh pembesar, Pahlawan, Bendahara dan Pengantin. Abg Wan nie tersangatlah humble, appreciate sesiapa sahaja termasuk kami sbg kawan dan teman. Aku rase seronok sepanjang mlm sbb aku dilayan dgn hormat dan rasa tugas kami amat dihargai. Begitu juga ngan along yg sentiasa relaks and cool. Thanks Abg Wan!!! Ok, so boleh laa lihat sikit gambar2 malam nie okeyy...

Majlis mereka diadakan di Dewan Merdeka, PWTC... best lighting kat sini dan mcm biasa lahhh shoot dekat hall besar2 mmg mencabar. Alhamdulillah, semua yg dah aku plan, 80% aku berjaya dapatkan. Thanks kepada kedua assistant photographer aku mlm nie, Tom Yervant dan Qayyum Buissink dgn skill kamu yg baik. Seronok bekerjasama dgn korang. Kepada kedua pasangan pengantin, Semoga bahagia ke akhirnya ...harap sikit gambar nie mencukupi setakat ini.

*Gambar2 ni diambil random jer, dr ape yg aku snap. Gambar2 lain ade byk lagi dlm hard disk, and pada Tom & Qayyum. Aku dah Xtahan mengantuk. esok 10pagi aku nk ke Perak, ade satu lagi assignment wedding dgn faiz. Die dahh kat sana cover nikah cousin aku td. Esok kite jumpe laa kat sana ye.

*Sempat juga aku berkenalan ngan Din dr Utusan, esok keluar paper bgtau aku Din. =)

*Jam dah menunjukkan waktu yg agak luar biasa. Pagi dah nie, aku kene tido. 0528am 31052009

Dah lama Xamek gambo diri sendiri ...hehehe. =)

Akmal Adanan, Photographer
+6012.7655.165
official website http://www.akmaladanan.com/
email address akmaladanan@yahoo.com
YM akmaladanan@yahoo.com
my ex-blog http://akmaladanan.fotopages.com/
personal http://profiles.friendster.com/akmaladanan




The Official Photographer for GFII AGM GFII President's Cup 2009, KGSAAS [Tan Sri Abu Hassan Omar] & MITI Golf Tournament 2009. KGSS [Tan Sri Muhyiddin Yassin]
_____________________________________________________________________________________

7 comments:

Azmeir said...

superb!!! double thumbs up!!

ranggie said...

mal gempak mal..gambar sumer superb....kena plak...customer ni kuar muka depan suratkabar mingguan malaysia....ekekekkeke

hakimsalleh said...

Gambar entry nih cantik la mal..serius, great job bro!

laskarchenta said...

Aku setuju gak entry kali ni gambo terbaekk ;)

akmaladanan said...

Thanks azmier, Yus ranggie, hakim & Usen..hrp aku boleh lagi improve next future job ...

shairulfaiz said...

good job...lagi2 kalau pakai mata ikan tue....rasa cemburu lakkk..hehehe

afizudin@PixCursor said...

Kisah portal kahwin yg kantoi.. kisah selanjutnya di blog saya http://afizudin.pixcursor.com/2009/06/diri-yang-kantoi