Friday, August 19, 2011

Outstation | Off to Kuala Terengganu 17.08.11

Penulis di dalam kokpit ATR-72-500 | 17.08.11 /akmaladanan

1. Aku baru je balik dari Kuala Terengganu last wednesday 17.08.2011 (Hari ni baru hari Jumaat). Seronok dapat berjumpa saudara Balfour Ross + June di sana. Aku pergi dengan Datin Prof. Toh Poh See & Dr. Mimi. (Aku tak tahu kenapa aku tulis nama2 mereka nie yer.. korang bukan kenal pun). Borak punya borak, baru aku perasan, kering sungguh mulut aku. Mr. balfour cerita pengalaman die tinggal di Scotland + 46 tahun bekerja as photographer di Australia. Aku tak reti nak borak apa, jadi aku cerita pasal kampung aku - Parit Sulong, tak sangka beliau berminat untuk mendengar lebih lanjut. Best jugak cerita aku hari tu ...


Diam tak diam, dekat 3 jam kami di rumah Balfour di situ. Kalau ade sebuah gelas air sirap seronoknyerrr ...

2. Aku sekarang sangat sibuk dengan kerja editing album pengantin yang tidak lekang dari tangan dan juga terdampar dengan kerja-kerja kelas, design magazine fakulti, marketing arm, buat research, siang ikan utk berbuka malam nanti dan macam-macam lagi. Pening kepala hotak aku. Aku rasa panas je kepala nie, maybe sebab running kuat sangat kot. Aku ingat nak install intercooler supaya sejuk sikit dari dalam.

3. So aku share sikit dengan korang gambar aku dalam flight + gambar aku dengan Balfour dan gambo2 editing ni sikit ...sudi-sudi laa jenguk yer :)


Gambar atas: Album design (Second Screen)
Gambar bawah: Wall aku beserta file yg bersepah (Main Screen)



* Dah beberapa kali aku naik flight semenjak dua menjak nie, bosan duduk belakang tak nampak apa-apa. Thanks kat kawan baik aku bagi peluang duduk dalam kokpit ...rasa teruja masa nak mendarat. (susah jugak drive kapal terbang nie ghupenyer ...)

* Pada sapa yang teringin nak drive kapal terbang ..aku nasihatkan adik-adik semua, skill kena mantap, jiwa kena berani. Ingat tu ...jatuh terhempas tau.






Akmal Adanan
Tengah pening kepala boss ...

2 comments:

Mohd Khairi Khadzir said...

wahh photographer dr kmpg saya, saya org pt sulong jgk.. nice pic!

AKMAL PHOTOGRAPHY said...

Khairi ...
Org pt laman yer!! dekat je tu ...aku duduk taman bintang, senangg2 boleh jumpa!!!